Main Page

Faerûnt is elérte a modern kor. A gnómok ötszáz éves nagy találmánya: a villanydelej, mára a legutolsó hegyi kecskepásztor számára is elérhető. A lehetőségek tárháza nyílt meg így az éleseszű, de mágiára nem fogékony elmék számára. Az élet minden területét átszövi mára ezen technika kusza hálózata. A természettudományok villámgyorsan fejlődtek az elmúlt időszakban: sikerült humanoidokat küldeni a környező bolygókra hála a fizikának; megfejtettük az agy kémiáját és le tudtuk másolni egy a kalkulátorok számára is befogadható formátumba; biológiai kutatások nyomán a klónozás is egyszerű rutinfeladattá vált. Gépek és klónok dolgoznak a földeken parasztok és józságok helyett; a régi kovácsműhelyek helyén kohók és robotizált gyártósorok okádják ki magukból az önjáró szekereket; apró-miniatűr ketyerék éjszakánként, mint több millió szentjánosbogár villágítanak az alvók seregeinek bosszantására.

A technológiai fejletség azonban nem járt utópisztikus jóléttel. A rendszer ugyan úgy kitermelte a maga veszteseit és győzteseit. Ahogy mindig is szokott lenni.

A mágia, mely régen egyet jelentett a nyers hatalommal, mára megfakulva ugyan, de még ragyog a felemelkedés egyik útjaként a tehetésggel születetteknek. Azonban ez már csak az arkán mágia gyakorlói számára áll fenn. A vallás mint olyan megszünt létezni. Az egyetlen isten a pénz lett. Ezt szolgálja minden.

Test

Main Page

The lights of a never sleeping city rickeyrat